In gesprek met Pia Douwes

Interview

In gesprek met Pia Douwes

Wat kan publiek inhoudelijk verwachten van de voorstelling ‘Master Class’?

"Het publiek mag een briljant geschreven toneelstuk verwachten, waar ik in de rol van Maria Callas een masterclass geef aan 3 zangstudenten. Hierin beleven we de passie, discipline  en gedrevenheid voor haar vak, waarin we flashbacks uit haar tragische verleden meemaken.”

Voelt het anders om voor de 2e keer in de huid van Maria Callas te kruipen?

"Het is 13 jaar geleden dat ik dit stuk voor het eerst speelde. De afgelopen jaren is er ook in mijn leven van alles gebeurt, waardoor ik nu meer bagage heb om deze rol inhoudelijk nog sterker neer te zetten."

Wat heeft u voor advies aan toekomstige operazangers en zangeressen als zij worden ‘begeleid’ op de wijze hoe Maria Callas dit heeft gedaan?

“Zelf geef ik op een totaal andere manier les dan Maria Callas. Ik geloof in opbouwende kritiek en het stimuleren van iemands persoonlijkheid. Callas gaf les zoals de oude garde dat deed en dat zorgt in dit toneelstuk voor heel komische momenten. De directheid en de vaak botte, maar eerlijke opmerkingen van Callas, zorgen voor een prachtige balans tussen de humor en dramatiek. En dat is de kracht van het succes van dit toneelstuk.”

16213
16213

Wat vindt u de meest intrigerende kant van Maria Callas?

“Haar authenticiteit. Haar passie voor wat ze wil uitdrukken én hoe ze dat doet. Het was misschien niet altijd zoals de opera-wereld van toen perfectie in het zingen zag, maar zij heeft dat doorbroken door met haar hart en ziel alles naar buiten te brengen.”

Op welke reactie van het publiek hoopt u het meest en waarom mag zij deze voorstelling niet missen?

“Ondanks dat ik in mijn rol van Maria Callas zelf niet zing in het toneelstuk, dat wordt overgelaten aan de overige rollen, geeft dit een prachtige inkijk in haar leven en in haar hart. Het publiek gaat geraakt worden met een lach en een traan.”

© Annemieke vd Togt

Geen resultaten gevonden

Met deze filters hebben wij helaas geen voorstellingen in onze agenda. Probeer ze aan te passen om iets te vinden naar wens.