Munttheater en V.V. de Rogstaekers verlengen samenwerking

Nieuws

Munttheater en V.V. de Rogstaekers verlengen samenwerking

De komende drie jaren organiseren V.V. de Rogstaekers haar Boonte Aovendje en Boonte Femiêlie Middige wederom in het Munttheater. Onlangs werd de jarenlange samenwerking met veel plezier voortgezet en werd een driejarige overeenkomst getekend.

Samenwerking
Al sinds de opening van het theater, dit jaar 50 jaar geleden, vindt de Weerter stadsvastelaovendjvereîniging haar thuis op deze plek. Vorst Jasper Heesakkers is dan ook verheugd dat hij samen met Sandra in ’t Groen, directeur van het Munttheater, de samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend voor de komende drie jaar. Hiermee wordt bezegeld dat deze belangrijke Weerter traditie de komende jaren weer in het Munttheater te zien zal zijn. Zowel het theater als de vereniging kijken zeer tevreden terug op het afgelopen seizoen en hebben veel vertrouwen in de hernieuwde samenwerking.

Aftrap van het seizoen
De Boonte Aovendje en Boonte Femiliê Middige vormen voor veel Weertenaren de officieuze aftrap van het vastelaovendjseizoen. Voor de trouwe bezoekers is dit een vast onderdeel in hun ‘vastelaovendjagenda’.  Deze voorstellingen behoren al sinds jaar en dag tot de grootste producties in het Munttheater en worden volledig verzorgd door enthousiaste vrijwilligers van Weerter bodem. Ook de uitroeping van de Stadspreens en de Jeugdpreens van Weert zullen traditiegetrouw weer in het Munttheater plaats gaan vinden, waarmee een stuk cultureel erfgoed wordt voortgezet.

Nieuwe programmering
Komend jaar zal de programmering en de opzet van de Boonte Aovendje en Boonte Femiêlie Middige aangepast worden. Vanaf 28 mei start de reguliere verkoop van het 50-jarig jubileumseizoen van het Munttheater. Kort na de 11e van de 11e start de verkoop van de kaarten voor de nieuwe Boonte Aovendje en Boonte Femiliê Middige. 

Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

16556