Nationale KinderTheaterWeek van 18 t/m 25 oktober 2023

Nieuws

Nationale KinderTheaterWeek van 18 t/m 25 oktober 2023

Van 18 tot en met 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. In navolging van het Nationaal Theaterweekend, openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren. 

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met alle betrokken brancheverenigingen, de partijen achter het Nationaal Theaterweekend. 

‘Ik ben trots dat het gelukt is dat zo veel theaters enthousiast zijn om mee te doen aan de eerste KinderTheaterWeek,’ laat Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, weten. 
‘Theater is voor alle leeftijden leuk. Gelukkig zien we dat er in het afgelopen jaar weer meer mensen naar het theater zijn gekomen. Toch is er ook nog altijd een grote groep die nog nooit in een theater of bij een voorstelling zijn geweest. Dat zijn twee tot driehonderdduizend kinderen die nog nooit hebben ervaren hoe het is om je mee te laten slepen bij een prachtige theatershow. Met de KinderTheaterWeek willen wij dat graag realiseren.’

Buddy Vedder en Fenna Ramos zijn de ambassadeurs van de allereerste KinderTheaterWeek

Alle kinderen tot en met 18 jaar zijn gedurende deze week welkom in de zestig participerende theaters in Nederland.

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt georganiseerd in navolging van het Nationaal Theater Weekend. Doel van de week is om meer kinderen in aanraking te brengen met theater. ‘Wanneer kinderen door de KinderTheaterWeek naar het theater gaan, komen ze hopelijk over tien en twintig jaar nog steeds’, aldus Albert Verlinde, voorzitter van het Nationale Theaterfonds.

Verlinde is ervan overtuigd dat de nieuwe ambassadeurs de jeugd naar het theater gaan krijgen. ‘Beiden voelen heel goed aan wat er bij hen leeft.’ Buddy Vedder, die doorbrak als Rover Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden, presenteerde onder meer de Kids Top 20 en het Junior Songfestival. Vier jaar achter elkaar (2017 – 2020) won hij de Zapplive Awards voor beste presentator.

Ramos speelde onder andere in de populaire film-serie Misfit en de gelijknamige Netflix spin-off serie en is sinds 2018 een presentator bij Zappelin. Net als Vedder heeft ook Ramos het Junior Songfestival gepresenteerd. Haar roots liggen in het theater; ze volgde een musicalopleiding aan de Academie voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg.

Buddy Vedder en Fenna Ramos zijn de ambassadeurs van de allereerste KinderTheaterWeek
Buddy Vedder en Fenna Ramos zijn de ambassadeurs van de allereerste KinderTheaterWeek