Schoolverlaters schitteren op het podium

Schoolverlaters schitteren op het podium

Een unieke ervaring op een echt podium

Vijf verschillende scholen uit Weert, Nederweert en Stramproy stonden afgelopen weken in het theater om hun eindmusicals op te voeren. Deze eindmusicals zijn een mijlpaal voor elke schoolverlater. En wat is er mooier dan optreden op een groot podium in een echt theater. Daarom biedt het Munttheater alle basisscholen uit Weert en omstreken de theaterzaal en kleedkamers voor deze unieke ervaring.

De groep 8 sterren kregen de volledige theaterervaring. Met professionele begeleiding, licht en geluid, eigen kleedkamers en ruimte voor veel publiek. ‘s Middags waren er generale repetities voor alle andere klassen van de eigen school. En ’s avonds konden ze schitteren op het podium voor familie en vrienden. Alle voorstellingen werden met staande ovaties afgesloten. Om de ervaring compleet te maken was er ook nog een ‘moment of fame’ na afloop in de foyer. Alle leerlingen werden daar nog één keer met luid applaus ontvangen door het publiek.

Om de achtste groepers te bedanken voor hun mooie optredens kregen ze een bijzonder presentje van het Munttheater: een drinkfles met flessenpost. Wanneer ze met deze fles de perfecte vakantie foto maken, hebben ze kans om kaarten voor het volgende theaterseizoen te winnen. Het Munttheater wenst alle schoolverlaters veel succes en geluk in de toekomst.

Educatieprogramma 2024-2025