Stef Bos reikt album uit aan cast Checkpoint Charlie

Nieuws

Stef Bos reikt album uit aan cast Checkpoint Charlie

Op zondag 26 maart 2023 kreeg de cast van de musical Checkpoint Charlie, in de Utrechtse Schouwburg, uit handen van Stef Bos het eerste castalbum uitgereikt. De liedteksten voor deze musical zijn geschreven door Bos. De vraag naar de muziek van de voorstelling was zo groot dat Goedemorgen Theaterproducties had besloten om alle nummers uit te brengen op de bekende streamingsdiensten. Het live cast album is vanaf nu te beluisteren. 

Producent Fons van Rongen: “Het verhaal van de musical en de personages passen perfect bij de teksten van Stef, poëtisch en herkenbaar. Ik ben heel blij dat de mensen nu voor of na de voorstelling ook nog kunnen luisteren naar de prachtige nummers van Stef en componist Helmer Kant. En het is natuurlijk een eer dat Stef Bos het album zelf komt uitreiken aan de cast. Dat voelt toch speciaal.”
“Ik heb met tranen in mijn ogen van geluk en ontroering zitten kijken naar een voorstelling die gaat over Berlijn in 1961, mijn geboortejaar. Maar eigenlijk nog steeds relevant is in deze tijd.” Liet Stef Bos weten. 

De musical Checkpoint Charlie vertelt het verhaal van acht mensen in de eerste maanden na het plotselinge optrekken van de Berlijnse Muur. Mensen die van de ene op de andere dag leven in een verdeeld Berlijn, afgesneden van familie, dromen en de stad zoals ze die kenden.  Het live cast album van Checkpoint Charlie bestaat uit 11 liveopnames en is vanaf 26 maart te beluisteren op de bekende streamingsdiensten. 

Checkpoint Charlie is op dinsdag 25 apr. te zien in het Munttheater. Klik hier voor meer informatie 

 

11210
11210

Beluister hieronder het album