Suzan Seegers brengt single Piaf uit

Nieuws

Suzan Seegers brengt single Piaf uit

AMSTERDAM – Ter gelegenheid van het zestig jarig overlijdensjubileum van Edith Piaf, brengt Suzan Seegers een eigen versie van Piafs beroemdste song uit. Vanaf vandaag is ‘Non, je ne regrette rien’ te beluisteren op alle streamingdiensten.   

Seegers, die op dit moment te zien is in de spektakel musical ‘Het was Zondag in het Zuiden’ en komende zondag in ‘Dagboek van een Herdershond Live’, zal vanaf half september in de huid kruipen van de legendarische Franse zangeres in de nieuwe Nederlandse musical ‘Piaf’. De repetities zijn momenteel in volle gang. Tussen alle bedrijven door wist Suzan ook nog tijd vrij te maken om deze iconische song op te nemen: “Het is een voorrecht haar muziek aan te mogen raken en de krassen, die het leven op haar ziel achterliet, te ervaren en bevatten. Ik kijk enorm uit naar de repetities waar ik hoop haar nog meer te worden. En vooral haar nog beter te begrijpen en de echte Edith Piaf daardoor nog beter te leren kennen. Zelfs 60 jaar naar haar overlijden.”

 

‘Non, je ne regrette rien’ werd in 1956 geschreven en na verschillende uitvoeringen, was het Edith Piaf die dit chanson in 1960 beroemd maakte. Ze koos ervoor om het op te dragen aan het Frans Vreemdelingenlegioen, die het op hun beurt adopteerden als hun lijflied. Sindsdien zingen ze het elk jaar tijdens de militaire parade op de Franse nationale feestdag. In Nederland klom Edith Piaf's uitvoering naar de toppositie van de hitlijsten in het voorjaar van 1961.

Naast Suzan Seegers zijn ook Thomas Cammeart, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits te zien in deze bijzondere voorstelling die is geschreven door Allard Blom en geregisseerd wordt door Martin Michel. ‘Piaf’ gaat op 13 oktober in première in het Amsterdamse DeLaMar en is op donderdag 19 oktober te zien in het Munttheater tijdens de Limburgse première. 
Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.