Weerter groep-8 leerlingen stralen in het Munttheater!

Nieuws

Weerter groep-8 leerlingen stralen in het Munttheater!

Wat is er mooier dan je groep 8 musical opvoeren voor al je familie, vrienden en bekenden op het toneel van een écht theater? Het was een droom die uit kwam op ons podium deze én vorige week voor de leerlingen van vier basisscholen uit Weert. Hun meesters en juffen hebben om een dag gratis de zaal te gebruiken voor het slotstuk van de basisschoolperiode met beiden handen aangepakt en het resultaat was overweldigend: meer dan tweeduizend blije en trotse gezichten, zowel bij acteurs, leerkrachten als publiek!

Eindmusical, slotstuk van acht jaar basisschool
Spanning in de coulissen, plezier in de artiestenfoyer: het was een drukte van jewelste. De achtste-groepers van vier scholen toonden aan familie en vrienden het slotstuk van hun basisschoolperiode: de musical! Na een repetitie in de ochtend, bezochten in de middag alle medeleerlingen van Aan de Bron, IKC Leuken en Montessori de voorstelling, en in de avond werd de rode loper uitgerold voor (groot)ouders, broertjes en zusjes en vrienden en bekenden. Ook wethouder Suzanne Winters bevond zich onder het publiek en genoot met de kinderen mee. Een groot succes, zo bleek uit alle blije gezichten en opgewonden kreten op het toneel. De Odaschool vertoonde hun publiek een prachtige film met een mooi slotlied op het toneel. 

Munttheater, Daar wil je zijn!
Een theater zonder drempel, voor iedereen. Dat is wat het Munttheater in Weert wil zijn. Door de theaterzaal gratis beschikbaar te stellen aan groep 8 leerlingen, hopen wij de liefde en interesse in theater en alles daarom heen aan te wakkeren. Het opvoeren van de eindmusical in ons theater is voor veel van de leerlingen een indrukwekkende ervaring geweest. We hopen hen en de vele (groot)ouders, broers en zussen op deze manier op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met theater en wellicht een vlammetje aan te steken voor de toekomst. Gezien het succes van dit jaar komt er zeker een vervolg volgend schooljaar.