Weert respecteert

Weert respecteert

Weert respecteert

De maand november staat voor de deur. In Weert betekent dat al sinds enige jaren de maand van Weert Respecteert waarin we de diversiteit in de samenleving vieren. In Weert woont een bont gezelschap mensen. Iedereen mag zichzelf zijn. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten. Stap jij eens de wereld van de ander in?

Van 1 tot en met 30 november kun je films, theatervoorstellingen en evenementen bezoeken tijdens Weert Respecteert. Bij iedere activiteit staat een groep in samenleving in the spotlight: LHBTI’s, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische aandoening, mensen met Alzheimer en meer.

De maand start op dinsdag 1 november met de toneelvoorstelling 'Ongerijmd' in het Munttheater. Een voorstelling waarin het verhaal van geniale woordkunstenaar maar ook psychiatrisch patiënt Gerard Achterberg centraal staat. Met na afloop een boeiend nagesprek.
In kader van Weert Respecteert wordt deze voorstelling aangeboden voor slechts € 7,50 inclusief theaterdrankje (normale prijs € 23,50).

Op vrijdag 11 november is er de hoopvolle voorstelling 'Je kunt me gerust een geheim vertellen' over dementie te zien. Waarin we, naast mantelzorgers en medewerkers uit de zorg, ook andere bezoekers uitnodigen. Om de blik te verruimen en kennis te maken met de wereld van dementie.