Coming Out Day🏳‍🌈

Nieuws

Coming Out Day🏳‍🌈

#WeertRespecteert

Het is vandaag Coming Out Day🏳‍🌈 een dag waarin jaarlijks jongeren en volwassenen openlijk voor hun eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. In kader van Weert Respecteert staan er binnenkort twee mooie voorstellingen op het programma in het Munttheater die aansluiten bij dit onderwerp: ‘Boys won’t be Boys’ rondom het thema mannelijkheid en ‘Gemma’ met als onderwerp genderidentiteit.

Boys won’t be Boys
Op 1 november gaat Weert Respecteert van start met de openingsvoorstelling ‘Boys won’t be Boys’. Boys won’t be Boys geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium.  Met een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Of je nou bouwplaatsmanager of musicalster, hetero of homo, jonge vader of dragqueen, non-binair, transgender of intersekse bent, niemand past precies in de krappe hokjes “man” of “vrouw”. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en komen we dichter bij elkaar.

Gemma
Donderdag 30 november is er de toneelvoorstelling ‘Gemma’. Gert (Fabian Claes Jansen) zoekt al jarenlang naar een plek om zowel fysiek als mentaal helemaal zichzelf te kunnen zijn. Als puberjongen leerde Gert zichzelf tijdens de spaarzame momenten alleen op het schip van zijn ouders namelijk ook kennen als Gemma. Dit rauw poëtische verhaal, ingetogen spel, prachtige livemuziek en bijzonder decor, geeft een inkijk in een innerlijke zoektocht van een bigender persoon en het ontstaan van een man én een vrouw in één lijf samen.

Mogen zijn wie je bent
Twee bijzondere avonden over mogen zijn wie je bent. Met foto-expositie, nagesprekken en stof tot nadenken. Weert Respecteert én deze voorstellingen draaien om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander.

Stap tijdens deze avonden eens in de wereld van een ander. Er gaat letterlijk een wereld voor je open!!

Meer info + kaarten