Wereld Alzheimer Dag - programma Weert Respecteert

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag - programma Weert Respecteert

Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag is er extra aandacht voor dementie. In het Munttheater staat het onderwerp vanaf eind deze maand ook volop in de belangstelling bij drie bijzondere voorstellingen uit het programma van ‘Weert Respecteert’. Voor mensen die met Alzheimer in hun omgeving te maken hebben en mensen die in de wereld van die ander willen stappen…

 

We starten op dinsdag 31 oktober met Teun Toebes; een 22-jarige kerngezonde jongen die samen woont met mensen met dementie op een gesloten afdeling. Hij schreef het boek ‘VerpleegThuis’ en staat met de gelijknamige voorstelling in tal van theaters om zijn ervaringen en boodschap te delen. Op dinsdag 7 november is er een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek bij de voorstelling ‘Pow-Wow’. Een voorstelling over ouder worden en alles wat daarbij hoort. 
Op woensdag 8 november brengt Toneelgroep Maastricht de toneelvoorstelling ‘Kruimels’. Een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. 

Klik op onderstaande link voor meer informatie en het programma van Weert Respecteert in het Munttheater.

Geen resultaten gevonden

Met deze filters hebben wij helaas geen voorstellingen in onze agenda. Probeer ze aan te passen om iets te vinden naar wens.