Theater op locatie: De Volle Vuilkar

Nieuws

Theater op locatie: De Volle Vuilkar

Cultuureducatie: Leuk en leerzaam

Leerlingen van de Odaschool en OBS de Uitkijktoren bezochten maandag 26 juni 2023 de theatervoorstelling ‘De Volle Vuilkar’. Op het plein voor de Odakerk stond een grote vuilniswagen, of zoals de Belgen zeggen een vuilkar. De voorstelling, van het gezelschap Van Schippers & Van Gucht, is geschreven door de Marrokaans-Nederlandse schrijver Abdelkader Benali. “Het is een verhaal dat het verleden vertelt van allerlei verschillende voorwerpen”, zo vertelt vuilnisman Eric. “De voorwerpen kunnen zelf spreken en die vertellen hun verhaal”. Door middel van beweging, rookeffecten, belichting en gesproken tekst komt het vuilnis tot leven.

Cultuureductie

Een bezoek aan een theatervoorstelling doet ongelooflijk veel met het jonge brein. Live theater neemt kinderen mee in een magische wereld, prikkelt hun fantasie, inspireert, spoort het creatieve denken aan en daagt uit. Het Munttheater wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met deze voor hen vaak nieuwe en onbekende wereld. 

Ieder schooljaar staat er voor alle leerlingen van het primair onderwijs een passende voorstelling in ons educatief aanbod, die past bij de belevingswereld van hun eigen leeftijd. Aan elke voorstelling is een educatieprogramma gekoppeld

Voor het voortgezet onderwijs werkt het Munttheater graag op maat. Want geen school is hetzelfde. Er is een prachtig aanbod met een grote diversiteit aan thema’s. Voorstellingsbezoeken kunnen aangevuld worden met nagesprekken en theater- en dansworkshops.

Meer informatie