Nieuwsupdate | Coronavirus

Update 26 mei 2020
Het Munttheater blijft tot na 1 juli gesloten voor de reguliere, professionele programmering. Op dit moment zijn wij aan het bekijken of er in de maanden augustus en september kleinschalige evenementen of voorstellingen kunnen plaatsvinden. Telefonisch is onze theaterkassa bereikbaar op werkdagen tussen 13:00 uur en 15:00 uur.

Update 25 mei 2020 – definitief geannuleerde voorstellingen
Door de landelijke maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus konden de voorstellingen in het Munttheater vanaf half maart niet doorgaan. Zoals u weet zijn wij sindsdien hard aan het werk om vervangende data te vinden voor deze voorstellingen, soms zelfs voor een tweede of derde keer.

Helaas is gebleken dat een aantal voorstellingen niet verplaatst kan worden. Deze worden dan ook definitief geannuleerd. Hier volgt een overzicht van de definitief geannuleerde voorstellingen:

 • Goodbye, Norma Jeane | Oorspronkelijke speeldatum 13-03-20
 • The Jack Million Band | Oorspronkelijke speeldatum 15-03-20
 • Marta Liebana & Maria Cano – Muziekmatinee | Oorspronkelijke speeldatum 22-03-20
 • Muziekgala 2020 – LVO Weert | Oorspronkelijke speeldata 31-03-20, 01-04-20 en 02-04-20
 • Haal het doek maar op – Van Appelscha tot Zierikzee | Oorspronkelijke speeldatum 04-04-20
 • Concertreis Matthäus-Passion | Oorspronkelijke speeldatum 11-04-20
 • Toneelgroep Maastricht – The Great Gatsby | Oorspronkelijke speeldatum 15-04-20
 • Heel Holland lacht – Met Arijan van Bavel | Oorspronkelijke speeldatum 18-04-20
 • Suzan Seegers – Alles is liefde | Oorspronkelijke speeldatum 13-06-20

Bezoekers met kaarten voor deze voorstellingen krijgen persoonlijk bericht over de annuleringsprocedure.

Voor alle overige voorstellingen geldt dat we afhankelijk zijn van de gezelschappen en impresariaten óf en onder welke voorwaarden deze opnieuw geplande data door kunnen gaan. Zodra we hier zekerheid over hebben, nemen we contact met u op.

Update – 6 mei 2020
Tijdens de persconferentie is het volgende bekend geworden. Per 1 juni mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn in het Munttheater. Vanaf 1 september wordt dit aantal verhoogd naar 100 personen.  

Update – 21 april 2020
De maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, worden een klein beetje versoepeld. Zo kunnen basisschoolleerlingen na de meivakantie weer naar school. Het kabinet houdt de horeca dicht tot minimaal woensdag 20 mei. Tot zeker diezelfde datum moeten ook attractieparken, dierentuinen en theaters hun deuren gesloten houden. 

Update – 23 maart 2020

Met pijn in ons hart zijn wij als Munttheater genoodzaakt om de voorstellingen en evenementen tot en met 1 juni 2020 te annuleren. Met de eerdere maatregelen betekent dit dat zo’n 75 voorstellingen, verhuringen en andere geplande activiteiten geen doorgang kunnen vinden.

Wat betekent dit voor u?
Heeft u kaarten voor één of meer van de geannuleerde voorstellingen of evenementen, dan brengen wij u in de loop van de komende maanden per mail op de hoogte van hoe wij omgaan met deze situatie, over eventuele verplaatsingen of mogelijke restitutie. Als Munttheater volgen wij hierbij de landelijke richtlijnen van de brancheorganisatie VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). We vragen hiervoor uw begrip en geduld. Ook voor de theaters in Nederland, alle gezelschappen en artiesten is dit een ongekende situatie. Omdat het over veel voorstellingen en verkochte kaarten gaat, maar ook omdat we met meerdere partijen te maken hebben, verzoeken wij u vriendelijk geen contact op te nemen met onze theaterkassa en erop te vertrouwen dat wij u persoonlijk berichten.

Update – 20 maart 2020

Voor bezoekers die kaarten hebben gekocht voor een van de voorstellingen die nu zijn geannuleerd vanwege het coronavirus, geldt nog steeds onderstaande:

Naar aanleiding van landelijke maatregelen om het Coronavirus in te dammen vinden er in ieder geval t/m 6 april geen voorstellingen plaats in het Munttheater. Deze voorstellingen worden verplaatst. Het is momenteel nog onduidelijk of er direct na 6 april weer gespeeld kan worden. Daarom zullen nieuwe speeldata voorlopig nog niet worden gecommuniceerd. Deze afspraak is landelijk gemaakt in goed overleg met de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en de theaterproducenten. Tot nader bericht worden gekochte kaarten niet teruggenomen. Zodra er meer duidelijkheid is over het opheffen van beperkingen, plaatsen wij deze informatie op deze website en benaderen wij iedereen die in het bezit is van kaarten actief. We hopen op ieders begrip in deze bijzondere situatie.

Update – 16 maart 2020
Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen is het Munttheater genoodzaakt om tot en met 6 april zijn deuren te sluiten.
Alle voorstellingen, concerten en evenementen zijn in deze periode afgelast. We nemen de maatregelen rondom het coronavirus, daarmee de gezondheid van u, onze medewerkers en artiesten zeer serieus. Momenteel werken we achter de schermen hard aan het verplaatsen van de voorstellingen en evenementen. Het kan even duren voordat wij u over nieuwe data kunnen informeren.

Wij vertrouwen op uw begrip en geduld. Via onze website en social media houden wij u op de hoogte.

Update #2 – 12 maart 2020
Als Munttheater hebben wij op donderdag 12 maart via de persconferentie van de Nederlandse overheid en het RIVM kennis genomen van de landelijke maatregelen rondom het Coronavirus. Op basis van dit overheidsbesluit zijn wij dan ook genoodzaakt om alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten in het Munttheater tot en 6 april te annuleren. Ons kantoor en onze theaterkassa blijven bereikbaar volgens de reguliere openingstijden.

Wij gaan intern de consequenties van deze maatregel inventariseren en de mogelijkheden bekijken om voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum in dit seizoen. Zodra we meer weten, worden bezoekers van de desbetreffende voorstellingen geïnformeerd. Dit proces heeft tijd nodig en we vragen hiervoor uw begrip en geduld. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de voorstellingen vanaf 6 april doorgaan.

Update #1 – 12 maart 2020
Voorstelling Danny Vera verplaatst naar 11 april 2020. Danny Vera heeft in verband met de situatie rondom het Coronavirus voor zichzelf het besluit genomen om de reis naar Weert vandaag niet te maken. Zijn voorstelling ‘The Lone Stanger’ wordt verplaatst naar zaterdag 11 april 2020. Alle kaartkopers hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

Het Munttheater volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD wat betreft de situatie rondom het Coronavirus. Vooralsnog gelden geen bijzondere bepalingen voor de regio Weert. Alle andere voorstellingen in het Munttheater gaan dan ook gewoon door, tenzij vanuit de artiesten anders besloten wordt, of er een wijziging komt wat betreft de richtlijnen.

Mocht u zelf besluiten om liever niet naar een voorstelling te komen, dan kunt u uw kaarten tot 24 uur voor de voorstelling annuleren volgens onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

Update – 10 maart 2020
Het Munttheater volgt met betrekking tot de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen van het RIVM, lokale GGD en Veiligheidsregio Limburg Noord.

De voorstellingen in het Munttheater gaan vooralsnog gewoon door, behalve als er een andere reden is om een voorstelling te annuleren. We instrueren onze medewerkers op hygiëne en medewerkers, gasten en bezoekende gezelschappen en artiesten voorzien we van hygiënische handzeep. Mochten de aanwijzingen wijzigen, dan nemen we op tijd passende maatregelen.

Annuleren
Tot nader berichtgeving vervalt onze bestaande annuleringsregeling. Momenteel wordt er op branche niveau hard gewerkt aan een gezamenlijke en eenduidige afhandeling van annuleringen. Zodra er meer duidelijkheid hierover is wordt u door ons hierover geïnformeerd.

Wat kunt u doen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die u én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.